Zöld Misszió

Tényleg rosszabb a textilszatyor, mint a nejlon?

2019. július 11. - Zöld Misszió

szatyor1.jpegValami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani, hogy a bevásárláshoz kapott nejlonzacskókat egyre többen váltják fel többször használható, textilből varrott szatyrokra.

Tovább

„Nem gyűjtök szelektíven, úgyis egy helyre kerül”

_78a2030.jpgOlyan gyakran hallani a címben szereplő mondatot, és valljuk be, jogosságán sokan elgondolkodnak. Nagyon gyakran keringenek olyan történetek, hogy bár a városokban ki vannak helyezve a szelektív szemétgyűjtők, és sok ember lelkesen hordja is oda a szemetét, illetve otthon is szelektíven gyűjt, sajnos a szállításnál ezzel már nem törődnek, és végül minden egy helyre kerül.

Tovább

Miért lett közellenség a szívószál?

ss1.jpegBizonyára mindannyian hallottunk már arról, hogy 2021-től be fogják tiltani az Európai Unióban a műanyag szívószálat. Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy miért lett hirtelen közellenség a szívószál, amit egyébként nagyon régóta használunk szerte a világon. Miért lett egyik napról a másikra probléma a használata, és miért kell elhagyni, illetve lecserélni valami másra? 

Nos, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a szívószál betiltásának környezetvédelmi okai vannak. A tengerekben, óceánokban, és a partokon leggyakrabban talált egyszerhasználatos műanyag termékek között ugyanis igen előkelő helyet foglal el a szívószál.

Tovább