Zöld Misszió

Egy zöldebb világért

Vegyszerek a mindennapokban – nálad mi kerül a lefolyóba?

2019. december 03. 09:29 - Zöld Misszió

cleaning-items-household-kitchen-brush-sponge-pcezx5s.jpgA háztartásokban keletkező rengeteg szemét mellett említést érdemel az is, hogy mennyi vegyszer kerül ki egy átlagos lakásból vagy házból. Ha azt hiszed, hogy tőled nem sok, ki kell ábrándítsunk. Ott a mosogatószer, a mosószer, öblítő, a tusfürdő, sampon, és még lehetne sorolni.

Kis odafigyeléssel azonban lehet csökkenteni a háztartásokból származó vegyszerek mennyiségét. Így ráadásul a saját egészségedért is tehetsz, ugyanis neked sem feltétlenül tesz jót, ha belélegzed azt a rengeteg vegyszert, például takarítás közben. A takarítószerekre szerencsére van teljesen környezetbarát, és nem mérgező alternatíva, így könnyen kiiktathatod őket a mindennapjaidból. 

Mivel takaríts vegyszer helyett?

Biztosan hallottál már az ecet fantasztikus tisztító erejéről. Nos, ez nem csak mendemonda, ecettel valóban gyönyörűen ki lehet takarítani például a fürdőszobát. Szépen tisztít, sőt, a vízkővel is könnyűszerrel elbánik. Igaz, nem lesz utána olyan jó illat, mint a tisztítószerek után, de egy alapos szellőztetés után az ecetszag sem marad meg.

Ez persze mind szép és jó, csakhogy vannak azok a helyzetek, amikor nem elég ecetes vízzel áttörölni az adott területet, hanem súrolni is kell. Ilyenkor jöhet képbe a só és a szódabikarbóna, amik remek súrolószerek, gyönyörűen le lehet velük sikálni a legmakacsabb szennyeződéseket is.

A szódabikarbóna egyébként kiválóan alkalmas a lefolyók tisztítására is, így nyugodtan búcsút mondhatunk a drága (büdös és mérgező) lefolyótisztítóknak.

De tényleg tiszta lesz így minden?

Igen. Nehéz elképzelni annak, aki mindig is vegyszerekkel takarított, hogy fog pár dolgot a konyhából, amit amúgy ételekbe szokott tenni, és kitakarítja velük a fürdőszobát. De ezek tényleg nagyon jó eredményeket érnek el.

Próbáltál már vízforralót vagy kávéfőzőt ecettel megszabadítani a vízkőtől? Ha igen, akkor pontosan tudod, hogy pillanatok alatt eltünteti a lerakódásokat, és gyakorlatilag újjá varázsolja az eszközt. Miért ne lenne képes ugyanerre a fürdőszobában? A szódabikarbóna fehérít és tisztít egyszerre, biztosan elégedett leszel az eredménnyel.

Ugyanolyan tiszta lesz a lakásod, mint a vegyszerek használatával, csak éppen a környezetszennyező anyagok maradnak ki. Kipróbálod?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldmisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr6915322736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása